Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

Gästbok

Skriv ett meddelande

Namn
(obligatorisk):
URL
(hemsida/blogg):
E-post
(visas ej):
Meddelande:

Aknav 
2017-11-23 23:02
Hamnade här av en slump. Du verkar ha en fin hemsida men du bara måste byta bakggrund. Det är olästbart.
Dag-Otto 
2016-03-13 00:24
Hejsan! Hittade reglerna till 1-2 10000 här hos Er, och blev väldigt glad. Tack för Ni finns!
Brigitte Särnstrand 
2016-01-23 11:43
Hej! Jag har vävt i många år, och har två vävstolar. Den större 150 cm bred Glimåkra är ny sedan 5 år. Nu har jag ingen plats att ha den på och undrar om någon är intresserad av att köpa den.? Hör av er till min e-postadress om intresse finns.

Vänligen
Brigitte
Marie Carlsson 
2015-05-17 16:08
hej Annika..

Kul att träffa dej på din hemsida.Jag heter Marie Carlsson ,bor i Enköping och är en hängiven väverska.Dra mej inte för att pröva på nåt nytt,trots det har jag fått ett problem."Hur knyter jag en ny svart varp på en föregående vit varp!!"för att slippa solva samma mönster.Har hört att man kan göra det.
Skulle uppskatta ett svar ifrån dej,Finns det i någon vävbok beskriven
Till dess ha det gooot Marie
Svar till Marie Carlsson:
Väwww-Annica hemsida 
2015-05-18 22:21
Hej Marie! Tyvärr har jag ingen erfarenhet av att knyta på ny varp, men jag har hört berättas om det. Framförallt när det är en bred väv och kanske komplicerad solvning. Det gäller nog bara att ha bra tålamod och vara duktig på vävknutar. Är du med i Vävspolen på Facebook, så kan du ställa frågan där och säkert få många svar. En jättebra grupp!
Svar till Väwww-Annica:
Marie Carlsson 
2015-05-19 12:41
tack Annica för du svarade .Ha just hittad Vävspolen och ställd frågan till dom
Ha det gott
Gull Sundlöf 
2015-03-15 09:00
Hej
Jag vill ha din mail adress så att jag kan skicka inbjudan för Höga Kusten Expo Hälsningar Gull
Svar till Gull Sundlöf:
Annica Näslund hemsida 
2015-03-22 15:30
Hej! Ursäkta, jag hade inte sett ditt meddelande. Min mailadress är

acanto@telia.com. Ska bli kul att ställa ut några mattor där i Ullånger till sommaren.
Sun Thorner 
2014-07-15 19:51

Vilken fantastisk produktion!! Jag tycker att JAG har vävt många mattor, men det är ju en spott i havet jämfört med detta! Klart impad! Jättefint!
Hälsningar
Sun i Örebro
Emilie 
2014-07-01 10:58
Hej Annica!

Så fin sida med enormt mycket inspiration! Jag blev själaglad att hitta någon i Sverige som håller på med rug hooking. Jag är mycket inspirerad av Kanadensisk kultur och har länge velat prova på att "kroka mattor", ända sen jag läste i en bok "Pat of Silver Bush" (av författaren till Grönkullaböckerna) om hantverket. Det lät så spännande! Och mitt intryck är att det är förhållandevis lätt att lära sig, tycker du att det stämmer? Jag har ingen i släkten som handarbetar och det kan vara knivigt att lära sig tekniker när man inte har någon att fråga när det blir fel... Handarbete känns som att det blir bäst när man har andra omkring sig att dela erfarenheter med. Tur att internet finns! Jag håller på och beställer en "hook" ifrån USA, men tänkte fråga dig om du vet var man kan köpa i Sverige?

Tack för inspirationen och lycka till med "krokandet"!
Svar till Emilie:
Väwww-Annica hemsida 
2014-07-02 22:52
Hej Emilie! Tack för ditt glada tillrop! Som du själv sett så finns det inte många som ägnar sig åt Rug Hooking. I USA och Kanada verkar det däremot nästan vara som en folkrörelse. Jag hookar när jag under somrarna bor i vår sommarstuga, för där har jag ingen vävstol. Det material som jag har använt mig av är enkel säckväv och tex. crimplenetrasor, som inte rismar sig. I USA däremot är det oftast med någon typ av stramalj och med fina ull- eller silkegarner. Som du nämner så finns det många bra filer på internet och Youtube, som jag har lärt mig mycket av. Har också köpt ett par böcker för nybörjare från USA. Har prenumererat på mail från Rug Hooking Daily.

Jag har ju inte gjort så många alster hittills, men de jag har gjort, har visat sig vara mycket slitstarka. Jag har böjt en virknål och satt på en champagnekork. Man får lätt kramp i handen, för det är små hål i säckväven som trasorna ska genom. Klipper dem c:a 5 mm breda.
Lycka till och hör gärna av dig igen, så jag kanske får se något av dina verk.
Hälsningar
Annica
gerd 
2014-06-04 13:51
Helt plötsligt kan jag se trevliga sidor på min dator. Jag gillar att väva hälsn Gerd Lagerström
Ulla Andersson 
2014-01-29 13:33
Hej Annica...vilken härlig hemsida du har... vilka alster du åstadkommit, otroligt fina..HUR ska jag kunna välja något "mattmönster" av alla dessa fina , ska titta lite mer så hör jag av mig till dig via mail...vi hörs igen // Ulla Andersson (Marie-Louise väninna)
Svar till Ulla Andersson:
Väwww-Annica hemsida 
2014-01-29 16:31
Tack för de berömmande orden! Det är en oerhörd gåva att få ägna sin lediga tid åt de nöjen man trivs bäst med. Jag är dålig på långpromenader, men det roar dig och Marie väldigt mycket har jag förstått. Ta den tid du behöver på att tänka ut temat.
lothar hemsida 
2013-09-06 09:19
Fina naturkort från stugan!
Harry

 

Nästa sida >  Sista sidan >>
Sida 1 2 3 4 5
.