Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

 Säsongsupptakt 2010

I år hade vi valt att tillbringa upptakten på Burviks golfbana, 5-6 mil öster om Uppsala. Kristi Himmelsfärdsdagsmorgon 13 maj startade vi resan mot målet.Maggi var chaufför från Sollefteå med Gunilla som kartläsare. De hämtade upp Annica i Veda och så drog vi till MacDonalds i Sundsvall, där vi sammanstrålade med Sonja, Gun-Inger och Marjann. Vid Ängersjön stannade vi och fikade av Gunilla medhavda mackor och Guni-Inger och Marjann hade kaffetermos. Drog sedan snabbt vidare och anlände till målet vid ettiden. Checkade in i 7:an och 8;an i de gula längorna. Gunilla och Maggi hyrde golfbil. Vi åt lunch på restaurangen och återvände sedan till stugan och riggade oss för årets första golfrunda. Annica gick i samma boll som golfbilen. Banan var naturligtvis inte i toppenskick så här tidigt på säsongen. Greenerna hade frostmögelangrepp och var inte så lätt att hantera. Men vi lyckades förhållandevis bra allihopa. Gin vann, Maggi 2:a och Glunilla 3:a. Ronny Eriksson hade hittat Marjanns headcover och kom springande med den. Och så var den dagen räddad för henne. Hem till stugan för intagande av en traditionell GT. Marjann och Gin var kvällens matlag och bjöd oss på .....och jättegod köttgryta....... Mycket välsmakande. Därefter vidtog naturligtvis Tärningsspel och Gunilla räknade och skrev för glatta livet. Vi andra hängde med så gott det gick. Vi var alla ganska nöjda med att gå till ro förhållandevis tidigt.

Fredagmorgon hade vi tee-off klockan halv elva,så efter frukost hann vi stå på rangen och mjuka upp de ömmande lederna. Det hade regnat på natten, men nu var det ganska behagligt golfväder. Marjann "sprang" med golfbilen denna dag och blev också dagens vinnare. Vi spelade allihopa sämre denna dag, vilket är ganska typiskt. Efter rundan åt vi en lätt lunch i stugan och åkte sedan till Rimbo för att införskaffa mera vin. Det hade blivit ett litet missförstånd för vår vinleverantör. Vi handlade också en del jordgubbar och torkad frukt och nötter. Hemåt och så en eller två GT förstås. Idag var det Maggi och Gunilla som var kockar.Tärningspel förstås och sen go'natt!

Lördag var det tävling på banan, så vi hade inte starttid förrän halv två. Sommarvärmen hade kommit och vi bara njöt. Var i shopen och kollade förstås och tog det allmänt lugnt. Åt rester till lunch och sen var det dags att gå ut igen. Solen stekte och vi fick alla en "bonnabränna". Spelet gick bättre igen och framförallt för Gunilla, som drog ihop hela 39 poäng. Prisutdelning förstås på kvällen. Sonja stod för en god middag med gravat kött och grillad sparris och grillade frukter. Annica assisterade i bakgrunden.

Söndagsmorgon var det frukost och städning som gällde och efter en liten koll i shopen gav vi oss iväg med siktet riktat mot norr.Söndagen den 20 juni 2010 kl. 16

.